Atac armat într-o școală din Rusia: cel puțin 9 persoane au murit. Ce se știe despre motivul atacului

atac armat
Sursa: Captură YouTube

Un atacator a deschis focul în această dimineață într-o școală din orașul Izhevsk din centrul Rusiei. Cel puțin 9 persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite, anunță BBC.

Printre victime se numără 5 copii care erau elevi la instituția de învățământ. Aproximativ 1.000 de copii învață la școala respectivă. Celelalte victime sunt 2 profesori și 2 gardieni.

Atacatorul s-a sinucis. Mass-media din Rusia au publicat videoclipuri care par să arate momentele de panică de la școală. În unele imagini se poate vedea sânge pe podeaua unei săli de clasă. De asemenea, se vede și cum un copil stă ghemuit sub un birou.

Elevii și profesorii au fost evacuați. Un martor a declarat că atacatorul avea două pistoale. Agenția de presă TASS a citat anchetatori care au spus că bărbatul purta un tricou cu un simbol nazist și o cagulă.

În orașul Izhevsk trăiesc aproximativ 650.000 de locuitori.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.