Atac armat în Norvegia, în 3 locații diferite. 2 oameni au murit și 21 au fost răniți

atac norvegia
Sursa: On Demand News (Captură YouTube)

Un bărbat de 42 de ani a omorât două persoane și a ucis alte 21 azi-noapte, într-un cartier din Oslo, Norvegia, relatează BBC.

Bărbatul, care a fost prins și este acuzat acum de terorism, a deschis focul în 3 locații diferite: într-un bar gay, lângă un club de jazz și într-un pub.

Atacatorul este de origine iraniană și era cunoscut de poliție.

„Avem motive să credem că acest act ar putea fi o crimă motivată de ură”, a anunțat poliția într-o conferință de presă.

„Am văzut un bărbat care a venit cu o geantă, a scos o armă și a început să tragă”, a povestit jurnalistul Olav Roenneberg la un post de radio.

Poliția a găsit două arme la locațiile respective, una dintre ele fiind o armă automată.

Un martor care era în pub a povestit prin ce a trecut: „Am auzit că s-a tras un foc și am fost lovit de un ciob de sticlă. Erau tot mai multe focuri de armă, așa că am fugit spre interiorul barului și am încercat să iau cât mai mulți oameni cu mine”, a povestit el.

„La început oamenii nu înțelegeau ce se întâmplă, dar apoi s-au panicat”, a mai spus martorul.

O femeie a relatat că atacatorul și-a țintit cu grijă victimele: „Când mi-am dat seama că este grav am fugit. Era un bărbat plin de sânge care zăcea nemișcat pe podea.”

Un alt bărbat a spus că a văzut foarte mulți oameni pe jos care aveau răni la cap.

Premierul norvegian Jonas Gahr Stoere a spus că este vorba de „un atac teribil și foarte șocat împotriva oamenilor nevinovați”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.