Apare Poliția Animalelor. Ministrul Internelor: „Un pas mic, dar important”

FOTO: hhach/Pixabay.com
FOTO: hhach/Pixabay.com

Marcel Vela a anunțat pe Facebook primul pas pentru înființarea Poliției Animalelor. Ministrul spune că s-a făcut „un pas mic, dar important” în acest sens.

„Se vorbește mult în ultima perioadă despre Poliția Animalelor. Astăzi aleg să nu vă povestesc despre acest demers, ci să vă spun că #seîntâmplă. Nu vreau să lansez declarații care să pară ca fiind „populare” pentru dumneavoastră, de aceea voi lăsa ca timpul și faptele să vorbească în ceea ce privește o problemă extrem de importantă…poate pentru prima dată în 30 de ani”, scrie Marcel Vela pe Facebook.

„Astăzi a fost făcut un pas mic, dar important, pentru că îmi doresc din tot sufletul să construim un viitor bun, corect și pentru necuvântătoare. Mulțumesc tuturor organizațiilor și activiștilor pentru protecția animalelor prezenți astăzi la dezbaterea de la minister!”, a mai scris ministrul de Interne.

Un proiect de reformă în Ministerul de Interne a început în luna decembrie, au fost dezbateri, dar din cauza pandemiei discuțiile au fost suspendate.

În cadrul acestei reforme, ar putea fi înființat, în cadrul poliției pentru ordinea publică, și un departament pentru poliția animalelor. „Acest proiect de reformă are o formă largă, putem înființa și un departament al poliției animalelor”, declara ministrul de Interne, Marcel Vela, la începutul lunii iunie.

Poliția Animalelor a mai existat, dar în subordinea ANSVSA, dar nu a avut eficiență. În București, există o poliție a animalelor, dar ea nu are competențe pe infracțiuni, ci doar pe contravenții.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.