Activități în familie pe care să le transformi în tradiții de Crăciun

Happy family in pajamas eating ginger cookies indoors in light enterior room near decorated Christmas tree.

Sărbătorile sunt un moment minunat pentru a reuni familiile. Ce modalitate mai bună de a marca astfel de momente decât luând parte la tradiții de familie? 

Pentru mulți dintre noi, amintirile Crăciunului din copilărie sunt legate de tradițiile în familie, despre cum mergeam la bunici să-i colindăm și cum eram nerăbdători să mâncăm bomboanele pe care tot noi le-am așezat cu grijă în brad cu o seară înainte. Astfel de momente ne rămân în suflet peste ani. 

Indiferent câte obiceiuri noi adăugi sărbătorilor de iarnă, toate aceste tradiții de Crăciun vor face zilele și mai vesele, așa că le poți considera cadouri pentru cei dragi.

Am adunat câteva tradiții de Crăciun pe care să le începi împreună cu familia anul acesta, pentru a vă crea amintiri de neuitat, a vă distra și a vă bucura de spiritul Crăciunului. Iată care sunt acestea.

Alegerea ornamentului emblemă al Crăciunului 

Există un motiv pentru care sezonul sărbătorilor este cea mai așteptată perioadă a anului: este una dintre puținele ocazii în care ne oprim din agitația cotidiană, ne întâlnim cu prietenii și membrii familiei și luăm parte la tradiții consacrate.

Unul dintre cele mai emoționante moduri de a marca Crăciunul petrecut în familie este să alegeți în fiecare sezon de sărbători un ornament personalizat, fie că este vorba despre unul hand made, fie că este unul cumpărat de la magazin. Peste ani veți fi cu toții inundați de amintiri de fiecare dată când veți scoate acel acel ornament din cutie pentru a-l agăța cu grijă în brad.

Trivia cu tematică de Crăciun

Dă o notă festivă serilor de Crăciun cu câteva runde de trivia cu tematică specifică. Poți căuta pe internet întrebări despre diferite traditii de Craciun din alte țări, despre filmele de Crăciun consacrate și informații amuzante ori surprinzătoare ce au în prim plan sărbătoarea Crăciunului.

Sigur că va trebui să vă gândiți și la premii, pentru ca această experiență să fie completă. Vă puteți gândi la premii amuzante, care să destindă și mai mult atmosfera. De exemplu, câștigătorul ar putea fi complimentat timp de două minute de către fiecare participant.

Ședință foto amuzantă

Tradițiile de sărbători pot face diferența atunci când vine vorba de crearea atmosferei de Crăciun. Acest lucru este valabil mai ales atunci când ai copii mici. Tradițiile pot face ca fiecare activitate pe care o realizați împreună să fie mult mai interesantă și să capete un farmec aparte.

O ședință foto cu tematica Sărbătorilor de iarnă ar putea deveni o tradiție de familie foarte apreciată. S-ar putea să asociezi o astfel de experiență cu nunțile și alte evenimente de genul, însă organizarea unei ședințe foto cu ocazia Crăciunului reprezintă o modalitate excelentă de a crea amintiri care să vă rămână în suflet peste ani.

Veți avea nevoie de o cameră digitală sau un iPad pe un trepied, un fundal pe care să îl lipiți pe perete, câteva beculețe pentru un decor de sezon și outfituri de sărbătoare. Adăugă niște pălării amuzante și câteva pelerine pentru a da o notă amuzantă momentului și puteți da startul unei seri pline de distracție.

Pregătirea prăjiturilor pentru Moș Crăciun 

Moș Crăciun are nevoie de fursecurile sale pentru a face față lungii călătorii și a împărți daruri copiilor din lumea întreagă.

Pregătește-te să cureți o bucătărie dezordonată după ce i-ai pregătit Moșului, împreună cu cei mici, fursecurile sale preferate. Ce contează este timpul de calitate petrecut cu familia și zâmbetele de pe chipurile copiilor, încântați să ia parte la o activitate „de oameni mari”.

Maraton de filme de Crăciun

Fie că ești fan al filmelor clasice sau le preferi pe cele pentru copii, există un film de Crăciun pe placul fiecăruia.

O singură seară pentru a viziona cele mai reușite filme de Crăciun s-ar putea să nu fie de ajuns, așa că fiecare membru al familiei ar putea alege un film, și astfel v-ați făcut programul pentru următoarele seri.

Realizarea decorațiunilor de Crăciun

Spiritul Crăciunului în familie se manifestă printr-o multitudine de sentimente experimentate colectiv, atunci când toți membrii familiei sunt implicați în aceleași activități. Este cu atât mai plăcut să petreceți astfel de momente împreună, cu cât dați și sens activităților pe care le întreprindeți. 

De exemplu, ați putea realiza voi ornamentele pentru brad și coronițele de la intrare. O astfel de activitate necesită pregătiri în prealabil, pentru a cumpăra cele necesare și a pregăti decorațiunile. Însă realizat împreună, acest șir de evenimente va oferi Crăciunului în familie un farmec aparte.

Așadar, atunci când există o poveste, orice activitate se poate transforma într-o experiență unică și amuzantă, care să devină o tradiție de Crăciun în familie. 

Sursă foto: Shutterstock.com