30 de ani de la Revoluție. Klaus Iohannis: ”Nu am aflat adevărul. Statul român a întârziat nepermis”

Klaus Iohannis FOTO: cdep.ro
Klaus Iohannis FOTO: cdep.ro

Președintele Klaus Iohannis, faimos pentru stilul său lent de acțiune, a ținut să  critice statul pe care îl conduce deoarece nu a aflat adevărul despre Revoluția din 1989.

Cu toate că au trecut 30 de ani de la revolta populară care a dus la prăbușirea comunismului în România, dar și la executarea soților Nicoale și Elena Ceaușescu, statul român nu a reușit să găsească niciun vinovat pentru victimele gloanțelor trase de soldați, polițiști, securiști și civili.

Avem datoria să onorăm jerfta supremă a eroilor și martirilor. Cei 45 de ani de dictatură comunistă ne-au îndepărtat de la valorile europene. Regimul comunist s-a instalat prin forță, iar prăbușirea acestuia a urmat același tipar prin crime, abuzuri și călcarea în picioare a legii”, a spus Iohannis, în cadul ședinței solemne a Parlamentului.

”Nu am aflat adevărul despre ce s-a întâmplat în timpul revoltei anticomuniste din 1989. Statul român a întârziat nepermis aflarea adevărului, iar aceasta este o piatră de încercare pentru Justiție
Justiția trebuie să stabilească adevărul și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați”, a mai spus șeful statului.

”Comunismul a reprezentat chintesența răului absolut”, mai crede Klaus Iohannis, care speră că viitorul va aduce lucruri mai bune pentru România: ”Idealurile pentru care s-a murit în decembrie 1989 ne definesc opțiunile. Rezultatele votului au arătat că România este o țară care respectă valorile europene și pe acest drum vom continua să dezvoltăm proiectul de reconstrucție.”