3 sfaturi pentru a nu transforma creditul de la IFN într-o povară

Un credit urgent online te poate ajuta să faci față cu brio unei situații neprevăzute din viața ta. În plus, condițiile de acordare sunt mult mai ușoare decât cele stabilite de bănci. Însă, este important să ții cont de câteva sfaturi simple, pentru a nu te trezi cu o povară greu de dus pe umeri, dacă iei decizia accesării unui împrumut nebancar.

O simplă căutare pe internet este suficientă pentru a observa cât de multe oferte de finanțare sunt disponibile pe piața nebancară autohtonă. În astfel de condiții, cum îți poți da seama care este cel mai bun pentru buzunarul tău? Foarte simplu: comparând cât mai multe împrumuturi. Fie că optezi pentru un credit rapid sau un credit urgent online de la un IFN precum Viva Credit, este important să te informezi în avans cu privire la condițiile de creditare.

Compară împrumuturile în funcție de criterii precise

Pentru a avea certitudinea că optezi pentru un credit avantajos, nu sări peste etapa comparării împrumuturilor. Astfel, îți vei putea face o imagine clară cu privire la condițiile de acordare și de creditare ale instituțiilor financiare nebancare, fiindu-ți mult mai simplu să alegi o soluție adaptată nevoilor tale, fie că este vorba despre un credit rapid sau despre un credit urgent online.

Îți recomandăm să compari creditele în funcție de câteva criterii eficiente, care te vor ajuta să descoperi o soluție de finanțare echitabilă:

  • Dobânda împrumutului;
  • Valoarea DAE (Dobânda Anuală Efectivă);
  • Comisioanele percepute.

În fapt, compararea împrumuturilor te va ajuta să identifici, simplu și rapid, un credit nebancar cu un nivel cât mai redus al dobânzii, cu o Dobândă Anuală Efectivă cât mai redusă și cu un număr cât mai mic de comisioane.

Axează-te doar pe situații urgente

Un credit nebancar poate fi o soluție salvatoare când se ivesc diverse situații neprevăzute, iar tu nu dispui de bani pentru a le rezolva. Însă, este important să utilizezi acest instrument într-un mod cât se poate de responsabil:

  1. Nu accesa un credit nebancar pentru a acoperi ratele altui împrumut. O astfel de decizie îți va stâmtora bugetul.
  2. Asigură-te că venitul pe care îl încasezi îți permite să achiți împrumutul fără probleme.

Optează pentru o sumă și pentru o perioadă de rambursare care să nu-ți producă stres, când vine vorba despre achitarea ratelor. De exemplu, majoritatea creditelor presupun o finanțare de până la 4.000 de lei, însă ai la dispoziție și oferte de până la 20.000 de lei. Totodată, perioada de rambursare poate fi de câteva săptămâni sau luni.

  • Utilizează banii doar pentru situații urgente.

Poate ți s-a stricat frigiderul sau te pregătești pentru o intervenție medicală, dar nu dispui de suficiente resurse financiare pentru o astfel de situație. În astfel de momente, un credit nebancar îți poate oferi banii de care ai nevoie pentru a-ți rezolva prioritățile. În schimb, un credit nebancar nu este tocmai indicat, de exemplu, pentru o vacanță.

Nu depăși data scadentă

Mai mult, unele IFN-uri îți oferă posibilitatea de a accesa un credit rapid sau un credit urgent online fără dobândă, fie în prima lună, fie pe tot parcursul contractului de credit. Un astfel de avantaj de care beneficiază doar clienții noi poate dispărea rapid, dacă nu-ți achiți la timp sumele datorate. În plus, dobânzile penalizatoare au nivel mai ridicat decât în cazul creditelor de nevoi personale pe care le poți accesa de la bănci. Același lucru este valabil și în cazul DAE (Dobânda Anuală Efectivă). Drept urmare, în cazul plăților cu întârziere, DAE poate sări și la 7.000%, fiind în avantajul tău să-ți protejezi bugetul personal de astfel de situații deloc plăcute.

În plus, dacă ajungi să plătești ratele cu întârziere pentru împrumut cu dobândă zero, există riscul să ți se aplice dobânda standard pentru întreaga sumă accesată.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: