26 de profesori, eliminați după ce au încercat să copieze la examenul de titularizare

examen școală liceu bac
Sursa: giovannacco / pixabay.com

26 de profesori care au susținut examenul de titularizare miercuri, 12 iulie, au fost eliminați pentru că au încercat să copieze, a anunțat Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

În total, s-au înscris peste 31.900 de candidați. Dintre aceștia, 26 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Ei nu vor fi repartizați și nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2023 – 2024.

Concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învăţământ preuniversitar, sesiunea 2023, a constat în susținerea unei probe scrise.

Proba s-a desfășurat miercuri, 12 iulie, începând cu ora 9:00, în 105 centre de concurs, pe durata a 4 ore.

În cadrul concursului au fost testate cunoștințele de specialitate şi didactica specialităţii, în baza unor programe specifice, aprobate prin ordin al ministrului. În total, au existat subiecte pentru 112 discipline.

La nivel naţional sunt disponibile 6.837 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată: 5.495 în mediul urban şi 1.342 în mediul rural.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 18 iulie, la sediile inspectoratelor școlare şi pe site-ul dedicat.

Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.