26 de polițiști de frontieră, arestați pentru că luau șpăgi de la șoferi. Ce primeau agenții

vama poliție frontieră
FOTO: Poliția de Frontieră/Facebook

26 de polițiști de frontieră din Vama Calafat au fost reținuți, fiind acuzați de procurori de luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu.

„În cursul zilei de 21 noiembrie 2023, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – serviciile anticorupție din județele Dolj, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt, Dâmbovița, Sibiu, Caraș-Severin și Hunedoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat percheziții domiciliare în 26 de locații, aflate pe raza județului Dolj”, a anunțat Direcția Generală Anticorupție într-un comunicat de presă.

Cei 26 de polițiști sunt acuzați că luau de la șoferii ce treceau prin punctul de frontieră câte 5 euro mită sau câte un pachet de țigări. Șefii de tură primeau, la rândul lor, în jur de 20 de euro din încasări, notează antena3.ro.

„Cauza penală vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, respectiv luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu, presupus a fi săvârșite, în perioada 2022-2023, de către mai mulți agenți de poliție de frontieră din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Calafat”, a mai transmis DGA.

Potrivit postului de televiziune Digi 24, după reținerea celor 26 de polițiști, arestul Inspectoratului de Poliția Dolj s-a aglomerat foarte tare, așa că a fost nevoie ca unii dintre polițiști să fie duși în județul Gorj pentru a fi încarcerați.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.