Concerte de muzică clasică la metrou

metrou_vioara
Prima ediție a proiectului a avut loc anul trecut / Foto: Captură YouTube Asociația „Arta nu mușcă”

Cu ocazia „Zilelor Bucureștiului”, locuitorii capitalei vor asculta concerte de muzică clasică pe peroanele din stațiile de metrou, anunță Metrorex într-un comunicat de presă.

Cea de-a doua ediție a proiectului “Muzica clasică la metrou”, dezvoltat în parteneriat cu Asociația „Arta nu mușcă”, își propune să ofere câteva clipe de relaxare celor ce trec prin stațiile de metrou și să promoveze tineri români foarte talentați.

Spectacolele vor avea loc de Zilele Bucureștiului, între 16 si 21 Septembrie 2013, în cele mai mari șase stații de metrou: Piața Unirii 1, Piața Unirii 2, Universitate, Piața Victoriei 1, Piața Victoriei 2 și Gara de Nord, în intervalul orar 17.30-19.00.

Concertele vor fi susținute de tineri artiști de la Opera Română, de la liceele de muzică „Dinu Lipatti” și „George Enescu” și de studenți și masteranzi ai Universității Naționale de Muzică. Concertele vor fi acompaniate de momente inedite de grafică, desen, pictură, dans contemporan sau tango argentinian.

În perioada 4 – 30 septembrie 2013, în cele șase stații de metrou va fi difuzat un program de muzică clasică prin plasmele de la metrou: o oră dimineața, de la 07:30 la 08:30 și o oră după-amiaza, de la16:00 la 17:00.

Imagini de la ediția de anul trecut:

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.