Vopsește-ți părul acasă și fii mereu impecabilă

A te vopsi în confortul casei tale nu trebuie neapărat să fie o corvoadă, ci, mai degrabă, o activitate care să îți facă plăcere. Poate fi chiar una care să te aducă mai aproape de alte femei din viața ta, cum ar fi mama, sora sau prietenele tale. Aceasta este o acțiune pe care poți să o faci singură sau alături de cele dragi. Astfel, petreceți timp împreună pe de o parte, iar pe de altă parte, vă ajutați una pe cealaltă să arătați impecabil.

Dacă nu ai mai făcut asta până acum, trebuie să știi că există o serie de pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea rezultate impecabile. Despre aceștia îți vorbim azi, să te ajutăm să te convingi că poți să ai oricând rezultate ca la salon.

Poate ai crescut și tu, ca noi, alături de mame și bunici care se vopseau acasă, însă rezultatele nu erau întocmai cele așteptate. Partea bună este că, de atunci și până acum tehnologiile s-au schimbat și la fel și calitatea produselor folosite în acest proces. Fie că vorbim despre vopsele sau oxidanți, precum și despre produsele de îngrijire, toate acestea sunt acum de o calitate net superioară, iar rezultatele obținute la fel.

Pașii pentru a te vopsi acasă

Odată ce vei trece tot mai des prin acest proces, îți vei da seama că, de fapt, este floare la ureche. Așa că citește cu atenție pașii de mai jos și începe de îndată să exersezi!

1. Alege culoarea dorită și apoi caută vopseaua care se apropie cel mai mult de ea. Important este să alegi vopsele profesionale, cum ar fi cele din noua gama Wella, Wella Shinefinity, pentru a avea siguranța că rezultatul final va fi cel la care ai visat. De asemenea, trebuie să mai ai grijă ca nuanța să se potrivească tenului tău, ca să nu ai surprize neplăcute.

2. Pregătește zona în care urmează să aibă loc vopsirea părului, atât pe jos, unde poți să pui ziare sau o folie, cât și pe tine, unde îți recomandăm să îți pui o pelerină sau să te îmbraci cu un tricou vechi. Această precauție este necesară în caz că mai cade vopsea pe lângă păr și ar fi păcat să strici un tricou bun.

De asemenea, o altă parte importantă a pregătirii este testul de alergie, în care îți pui puțină vopsea pe o parte ascunsă a pielii capului să te asiguri că nu vei avea parte de reacții adverse. Fă asta cu cel puțin o zi înainte de a te vopsi, urmând instrucțiunile de pe ambalajul produsului.

3. Spală părul cu câteva zile înainte de vopsire, însă nu aplica produse care încarcă părul, precum balsam, ci doar șampon.

4. Aplică vopseaua conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Împarte părul în mai multe secțiuni și asigură-te că aplici vopseaua pe întreaga suprafață.

În funcție de nuanța pe care o dorești, alege timpul în care vopseaua să acționeze asupra firului de păr. Dacă faci o schimbare mai mare decât o nuanțare, atunci acesta trebuie să fie ceva mai lung.

5. Îngrijirea părului după vopsire este la fel de importantă ca acest proces în sine. Aceasta începe încă din momentul în care îți clătești părul de vopsea și nu se termină, teoretic, niciodată.

Alege produsele de îngrijire care să se potrivească tipului tău de păr și culorii noi pe care tocmai ai obținut-o și așa vei reuși să o menții pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Atunci când îți usuci părul – atât după vopsire, cât și în general – ai grijă să nu folosești o temperatură mare, deoarece aceasta poate să ducă la degradarea firului de păr, în timp.

Atunci când vorbim despre produse pentru vopsit, îngrijire sau styling, trebuie să ținem cont în primul rând de caracteristicile părului, apoi de rezultatul dorit și de produsele pe care le folosim. Indicat este ca acestea să fie mereu de calitate. Pentru a te asigura de acest lucru, poți afla ingredientele pe care acestea le conțin și le poți căuta pe internet pentru a afla dacă pot declanșa alergii. Mai mult decât atât, ingredientele de calitate îți vor oferi și rezultate pe măsură.

Alege să investești timp în tine și să începi să te vopsești acasă cu vopsea de calitate. Astfel, vei economisi bani și vei avea rezultate ca la salon dacă vei alege produsele profesionale mereu.

Credite foto: unsplash.com