Se pregătește licitația unei noi autostrăzi în România

autostrada sibiu pitești
Foto: Asociația Pro Infrastructură (Facebook)

Ministerul Transporturilor va scoate la licitație, în următoarele săptămâni, tronsonul de autostradă Craiova- Filiași. Aceasta va continua cu drumul expres până la Târgu Jiu.

„Din discuțiile avute cu domnul ministru Sorin Grindeanu (n.r. – ministrul Transporturilor) în aproximativ două săptămâni de zile va fi lansat primul pachet: sectorul de autostradă Filiași – Craiova. Urmează ca imediat să fie scos la licitație și pachetul de drum expres Gorj.

Se va scoate la licitație proiectare și execuție. Proiectarea va dura foarte puțin, pentru că documentația sau studiul de fezabilitate este la nivel de detaliu, astfel încât partea de proiectare este mult mai ușoară“, a spus președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Construcția autostrăzii Craiova – Filiași va costa 16,5 miliarde de lei, iar lucrările vor dura 30 de luni pentru un total de 110 kilometri, potrivit unei hotărâri de Guvern inițiată de ministerul Transporturilor.

Autostrada Craiova – Filiași va avea 51,4 kilometri, iar drumul expres – 58,6 kilometri. Finanțarea proiectului va fi asigurată din fonduri europene, Programul Operațional Transport 2021 – 2027 și de la bugetul de stat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.