Vinul spumant – bautura care nu are o “regula” cand vine vorba de momentul de consum

vin spumant

Atunci cand te gandesti la bauturi alcoolice, cu siguranta stii ca exista anumite “licori” care sunt consumate, cu precadere, intr-un anumit sezon sau moment al zilei. De exemplu, combinatiile alcoolice, cum sunt cocktailurile Hugo sau Aperol Spritz, sunt bauturi asociate cu anotimpurile calduroase, datorita ghetii pe care o au in compozitie.

In cealalta extrema, vinul fiert, tuica, whiskey-ul sunt bauturi consumate, de obicei, in sezonul rece, toamna si iarna, cand ai nevoie de o mana de ajutor pentru a face fata temperaturilor scazute de afara. Cu toate acestea, exista si categoria lichidelor mai versatile, care pot fi consumate oricand, asa cum este cazul unui pahar de vin spumant.

Licoarea cu bule te racoreste intr-o zi prea calda de vara

Ce poate fi mai frumos decat sa ajungi acasa, dupa o zi grea de munca, in care abia ai facut fata temperaturilor ridicate si sa savurezi aromele fructate ale unui pahar de vin spumant de calitate? Aceasta bautura efervescenta este foarte indragita de oamenii din intreaga lume, datorita versatilitatii cu care poate fi consumata.

Astfel, ai posibilitatea de a-l cosuma ca atare sau de a-ti pune la incercare abilitatile de barman si a combina mai multe ingrediente, astfel incat sa obtii cele mai delicioase cocktailuri. Un Hugo, Sgroppino, Mimosa sau un Aprerol Spritz sunt doar cateva dintre bauturile pe baza de vin spumant care pot face diferenta dintre o zi obisnuita si una in care ai avut parte de momente de relaxare.

Chiar si temperaturile ridicate sunt compatibile cu vinul efervescent

Iarna este un anotimp plin de momente de sarbatoare, intrucat, doar intr-o singura luna se sarbatoresc doua mari evenimente, Nasterea Domnului si trecerea dintre ani. Cu siguranta si tu obisnuiesti ca in noaptea de 31 decembrie sa ciocnesti un pahar de sampanie cu persoanele dragi, in timp ce te gandesti cu recunostinta la anul ce a trecut si esti plin de speranta pentru ceea ce urmeaza.

Aceasta licoare cu bule are puterea de a uni, sub acelasi acoperis, oameni care se iubesc, care se aseaza la masa cu ganduri bune si emana energie pozitiva. Chiar daca este o bautura rece, aceasta iti aduce caldura si bucurie in suflet.

Asadar, unul dintre cele mai mari avantaje al unui vin spumant il reprezinta faptul ca nu exista limite in ceea ce priveste momentul in care este consumat. Aromele sale delicioase, accentuate de faimoasele si mult iubitele bule, iti incanta papilele gustative, cu fiecare inghititura, indiferent de vremea de afara sau de contextul in care te afli.

In plus, aceasta licoare poate fi consumata si pe post de aperitiv, urmata de o mancare pe baza de carne de pasare, de porc sau chiar de peste. Chiar si desertul este un bun prieten al vinului cu bule, iar cele fresh, precum tartele cu fructe, accentueaza aromele desavarsite ale bauturii cu perlaj fin.

Asadar, se poate spune ca, in mod sigur, licoarea efervescenta este potrivita pentru orice moment al zilei, indiferent de anotimp. Comanda chiar acum o sticla de vin spumant si simte-i notele si aromele unice!