Un sat din România este una dintre cele mai atractive destinații turistice din lume

Rășinari
Rășinari

Rășinari, din Mărginimea Sibiului, a fost desmenată una dintre cele mai atractive destinații turistice rurale din lume în urma unei întreceri desfășurate sub patronajul Organizației Mondiale a Turismului.

Satul a fost înscris la categoria „Best Tourism Villages”. Este prima dată când această distincție îi revine unui sat românesc. A concurat cu destinații din Spania, Elveția, Italia, Portugalia, Austria, Chian, Mexic sau Maroc.

Rășinari se află la o distanță de 8 kilometri de Sibiu, în direcția stațiunii Păltiniș, pe văile râurilor Stezii și Caselor, care se unesc la ieșirea din comună formând Sevisul, afluent al râului Cibin.

La Școala Veche din Rășinari au învățat personalități precum poetul Octavian Goga, filosoful Emil Cioran sau medicul Ilarie Mitrea. În Rășinari sunt casele memoriale Emil Cioran și Octavian Goga.

De asemenea, în cimitirul comunal se află și mormântul Mitropolitului Ardealului Andrei Șaguna și un mausoleu construit în 1878.

Rășinari mai este cunoscut și pentru calitatea brânzei care se produce aici și rețetele care se învață de la o generație la alta de ciobani din zonă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.