Un elev a fost condamnat pentru că a făcut trafic de scutiri medicale

Foto: Radio Reșița

Un elev de la un liceu din Cluj-Napoca a fost condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare pentru că ar fi vândut peste 100 de scurtiri medicale false. Cu ajutorul acestora, mai mulți elevi și-ar fi motivat absențe din catalog.

Ancheta oamenilor legii a început după ce conducerea liceului a observat că există un număr mare de scutiri medicale. O profesoară, dirigintă la una dintre clase, a început să intre la bănuieli în momentul în care a observat un număr mare de absențe la o elevă, care au fost motivate cu o adeverință medicală.

A sunat la medicul de familie, iar acesta a negat că ar fi eliberat vreo adeverință prin care eleva și-a motivat absențele. În urma verificărilor, poliţiştii clujeni au descoperit peste 100 de adeverinţe falsificate, care fuseseră ulterior vândute elevilor.

Pentru că era major, elevul care a vândut adeverințele medicale a fost judecat și condamnat pentru infracțiunile de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și de complicitate la uz de fals, în formă continuată., scrie stiridecluj.ro

Direcţia de Sănătate Publică Cluj a stabilit că cel puţin 22 de medici figurează în cuprinsul înscrisurilor analizate cu coduri de parafă diferite faţă de cel real, iar unele persoane care apar în cuprinsul adeverinţelor medicale ca medici nu există în lista comunicată de către DSP Cluj.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.