Tot ce trebuie să știi despre conceptul Dacia Bigster

Brandul Dacia câștigă tot mai mult teren în Europa. Potrivit unei statistici, în primele șapte luni ale lui 2022, Dacia Sandero a fost a doua cea mai vândută mașină din Europa, fiind devansată de modelul Peugeot 208. De asemenea, pe locul 8 în preferințelor europenilor care și-au cumpărat mașini noi în prima parte a lui 2022 a fost Dacia Duster.

Dacia se pregătește acum să intre pe piață cu o nouă propunere, Dacia Bigster. Conceptul a fost prezentat acum mai bine de un an și se anticipează a fi cel mai mare autoturism lansat de Dacia până acum.

Modelul Dacia Bigster ar urma să apară pe piață abia în 2025, chiar dacă mulți speră ca proiectul să prindă viteză mai repede. Deocamdată nu e clar care va fi prețul acestei mașini, însă specialiștii spun că va fi mai scump decât modelul Duster.

În ceea ce privește detaliile tehnice ale conceptului Bigster, acesta are o lungime de 460 de centimetri, cu aproximtiv 25 de centimetri mai mult decât Duster. Va fi construit pe platforma Cmf-B, la fel ca Renault Clio, Captur, Arkana, Nissan Juke sau Dacia Jogger.

În ceea ce privește designul nu se știe dacă va rămâne la fel sau va suferi modificări până să ajungă să iasă de pe porțile uzinei. De asemenea, nu este încă foarte cladacă va o Dacia Bigster cu 7 locuri.

Sunt semne de întrebare și în ceea ce privește motorizare. Însă clar este că pe platforma pe care va fi construită pot fi montate atât motoare pe benzină sau diesel, cât și GPL sau hibrid. Un alt aspect important ține și de regulile la nivel european în ceea ce privește emisiile, mai ales pentru că mașina ar urma să se lanseze cu doar doi ani înainte să intre în vigoare în țările din spațiul comunitar EURO 7.

Până să apară Dacia Bigster, dacă sunteți interesați de o mașină un pic mai mare, sunt câteva modele pe piață foarte atractive. De exemplu, un crossover care ne-a atras atenția este Hyundai Bayon. Designul său este inspirat după templul indus Bayon, din Cambodgia. Unul dintre principalii săi rivali este Ford Eco Sport.