Thassos și Halkidiki sunt „înecate” de turiști. Cei mai mulți sunt români

FOTO: pauloduarte/Pixabay.com
FOTO: pauloduarte/Pixabay.com

Jurnaliștii greci spun că hotelurile din Thassos și Halkidiki au o rată de ocupare foarte mare pentru luna iulie. Însă mulți turiști au ales să închirieze case de vacanțe prin Airbnb și alte platforme, potrivit Thess Economy.

Președintele Uniunii Hotelurilor, Paris Paraschoudis scrie că cele două zone turistice „se îneacă” în turiști.

„Cea mai mare parte a turiștilor străini din Thassos sunt români, urmați de alți turiști din balcani, dar și germani, britanici, polonezi, scandinavi, lituanieni, cehi și slovaci. În luna august sunt așteptați italienii, precum și mai mulți greci, care obișnuiesc să plece în vacanțe în luna respectivă”, scriu jurnaliștii greci.

În același timp, în Halkidiki, gradul de ocupare a unităților hoteliere pentru iulie depășește deja 80%, iar în august procentul urmează să fie și mai bun, în timp ce există deja rezervări mari și pentru septembrie.

Majoritatea turiștilor care aleg Halkidiki pentru vacanțe și se cazează în hoteluri sunt britanici, germani, olandezi, români, francezi și italieni, în timp ce sârbii, care, ca și în alte regiuni din nordul Greciei, sunt mai puțini în acest an, preferă în general să închirieze. apartamente. 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.