Șefa de secție care și-a cazat părinții în spital timp de peste 3 ani a fost demisă

Laura Gheucă-Solovăstru
Foto: Laura Gheucă-Solovăstru (Faebook)

Laura Gheucă-Solovăstru, şefa Secţiei de Dermato-Venerologie de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, care și-a cazat părinții ani de zile în spital, a fost demisă din funcție, anunță „Ziarul de Iași”, publicația care a dezvăluit practicile medicului.

Spitalul a început o anchetă internă și a ajuns la concluzia că tatăl medicului, Nicolae Solovăstru, a avut 20 de spitalizări în perioada 2016 – 2022, însumând 927 de zile în total. Şi Rodica Solovăstru, mama medicului, a petrecut 302 zile în spital între 2016 şi 2022.

Rezultă că, în total, cei 2 au stat 3 ani şi 4 luni în spital, figurând internaţi timp de 1.229 de zile. Însă acestea reprezintă doar perioadele înregistrate oficial. Surse au declarat pentru „Ziarul de Iași” că tatăl medicului a stat internat perioade îndelungate de timp fără a avea documentaţia necesară.

De regulă, pe fișele de internare era menționat diagnosticul de urticarie, însă acesta nu era însoțit de nicio analiză care să-l susţină şi care să impună o spitalizare prelungită.

„Ca diagnostic principal de internare predomină urticaria acută şi cronică acutizată la alimente sau antiinflamatoare, fără a se efectua teste alergologice sau fără a fi susţinut de prezenţa eozinofilelor crescute sau a Ig. E, reprezentând asftel o neconformitate cu protocolul de diagnostic şi tratament al urticariei alergice. Spitalizările prelungite şi repetate nu se justificau după diagnosticul principal de internare, într-o secţie clinică a unui spital de urgenţă”, a declarat pentru sursa citată medicul Dan Timofte, managerul unităţii medicale.

El a mai spus că bărbatul, care are numeroase comorbidități precum hipertensiune arterială și hemipareză în urma unui AVC, ar fi putut fi îngrijit „mai adecvat într-un serviciu de paliaţie sau geriatrie”.

Începând cu 2 noiembrie Laura Gheucă-Solovăstru nu mai este şefă a Secţiei de Dermato-Venerologie. Spitalul va face și verificări financiar-contabile pentru a stabili dacă instituția a fost prejudiciată.

Vă recomandăm și: