Party de zi vs. party de seară

Mult așteptatul weekend se apropie și încă te bucuri de petreceri? Iată câteva sugestii de ținute pe care să le adopți în funcție de momentul zilei.

Party de zi

Pentru că distracția are loc în timpul zilei și ținuta poate fi ceva mai lejeră, nu înseamnă că nu trebuie să strălucești.

Dacă petrecerea are loc la cineva acasă și are o tematică, este indicat să o respecți, în caz contrar, alege ceva lejer precum jeanși, un top din satin cu imprimeu floral și o pereche de

incaltaminte pentru dama în care să te simți foarte comod. În acest caz, machiajul trebuie să fie cât mai minimalist. Dacă mergi la o nuntă sau un botez, optează pentru o rochie care să-ți pună în evidență talia și pantofi sau sandale în care să te simți comod și să-ți ofere stabilitate, pentru că vei avea ceva de stat în picioare.  Mizează pe un model șic, care să conțină diferite forme geometrice sau un model tip patch care să arate ca un colaj. Dacă îți plac fundele, acum e momentul să alegi rochii sau cămăși care să fie decorate cu astfel de elemente sau care îți oferă posibilitatea de a le crea la gât sau în talie.

Party de seară

Indiferent că mergi la o cină, un cocktail sau în club, o rochie te va scoate din încurcătură. Deși oferta de rochii pentru seara este destul de diversificată, trebuie să le alegi cu grijă ca să arate glamour, la fel și accesoriile. Sezonul toamnă-iarnă 2020 ne surprinde cu trenduri care conțin piese arhitecturale, materiale diafane, culori care ies în evidență și detalii sublime. Poți miza pe rochii lungi sau midi cu paiete sau cu textură metalizată, dar și pe modele cu franjuri sau din piele. Știi deja că nu vei da greș niciodată cu imbatabila “black dress”, pe care o poți combina cu pantofi cu pietre de diferite dimensiuni, care îți vor oferi un look statement. Foarte apreciate sunt și rochiile lungi, mulate, monocrome, care îți pun evidență silueta. Totuși, pentru acestea trebuie să ții cont și de structura corpului tău, mai ales dacă ai câteva kilograme în plus. Dacă, de exemplu, te îndrepți către o rochie foarte colorată sau cu detalii bold, încălțămintea trebuie să fie în tonuri cuminți. Optează pentru rochii cu mâneci voluminoase și structurate, dar nu uita să îți marchezi talia cu un cordon sau cu o curea-lanț, eventual decorată cu pietre sau perle. Pentru că e seară, poți folosi accesorii bold, precum cercei de mari dimensiuni, coliere tip choker din metal auriu sau cu pandantive sculpturale.

Indiferent de momentul petrecerii, pe lângă ținută și accesorii, nu uita să te asiguri că machiajul, coafura și manichiura sunt impecabile. Have fun!

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.