Euro 2016: Elveția a învins cu mult noroc Albania

Un gol marcat de fundașul Fabian Schaar a decis partida Elveția – Albania (1-0). Al doilea meci de la Euro 2016 s-a dovedit a fi o afacere mult mai încinsă decât se preconiza.

Pe un stadion colorat aproape în totalitate în roșu, elvețienii – mulți de origine albaneză – au reușit să îi învingă pe albanezi. Confruntarea a reprezentat primul duel din istorie la Campionatele Europene între doi frați: elvețianul Granit Xhaka și albanezul Taulant Xhaka.

Meciul de la Lens a început cum nu se putea mai prost pentru debutanții albanezi, care s-au văzut conduși încă din minutul 5, când fundașul Fabian Schaar a profitat de o ieșire întârziată a portarului Etrit Berisha și a înscris cu capul.

Albania, o echipă care a câștigat mult la capitolul disciplină tactică în ultimii ani, sub comanda italianului Giovanni De Biasi, a trecut apoi la conducerea jocului.

Albanezii au reușit să își creeze și câteva ocazii importante de gol, cea mai mare fiind ratată de atacantul Armando Sadiku, care n-a reușit însă să-l bată pe portarul elvețian Yann Sommer.

Când mai erau zece minute de jucat din prima parte, căpitanul albanezilor, veteranul Lorik Cana a fost eliminat. Fundașul a făcut henț la marginea careului de 16 metri și, cum mai avea un ”galben”, a fost trimis la vestiare.

Elvețienii au ratat apoi câteva șanse mari de a-și dubla avantajul, însă albanezii au rezistat până la pauză.

În partea secundă, elvețienii au rămas la conducerea jocului și au irosit câteva șanse bune de gol, majoritatea create de excelentul Xherdan Shaqiri. Sadiku a mai ratat încă o ocazie cât roata carului, iar înlocuitorul său Shkelzen Gashi n-a avut mai mult noroc.

Sommer a salvat victoria elvețienilor cu o paradă de generic în fața lui Gashi, care s-a trezit singur, față în față cu portarul elvețian, însă n-a reușit să îl învingă.

Elveția câștigă cu 1-0, însă nu convinge, mai ales că a jucat două treimi din meci cu un om în plus pe teren. Miercuri, elvețienii se vor duela cu românii, învinși aseară de Franța, cu 2-1.

Euro 2016: Franța – România 2-1. Ce spun străinii: ”Românii au surprins prin obrăznicie”