Euro 2016: Franța – România 2-1. Ce spun străinii: ”Românii au surprins prin obrăznicie”

Dimitri Payet a frânt inimile românilor cu golul său din finalul meciului Franța - România 2-1, deschiderea Euro 2016 (Youtube)
Dimitri Payet a frânt inimile românilor cu golul său din finalul meciului Franța - România 2-1, deschiderea Euro 2016 (Youtube)

România a pierdut meciul de deschidere al Euro 2016, 1-2 cu Franța, după un gol senzațional marcat în minutul 89 de Dimitri Payet.

Oamenii lui Anghel Iordănescu au început curajos partida, iar Bogdan Stancu a ratat o ocazie uriașă în minutul 4, când l-a luat la țintă pe portarul ”cocoșilor”, Hugo Lloris, din doar câțiva metri.

Francezii, puși de multe ori în dificultate de jocul curajos al românilor, au așteptat aproape o oră să marcheze primul gol la Euro 2016. Olivier Giroud a sărit mai mult decât Ciprian Tătărușanu (n.r. – portarul român a reclamat, după meci, că a fost faultat la acea fază), iar mingea a ajuns în poartă.

Arbitrul maghiar Viktor Kassai a acordat apoi un penalty pentru România, după un fault în careu făcut de Patrice Evra asupra lui Nicolae Stanciu. A transformat Stancu.

”Tricolorii” au reușit apoi să îi țină pe francezi departe de poartă, iar meciul se îndrepta molcom către o remiză. A venit șutul extraordinar al lui Payet, care a catapultat mingea direct în vinclul porții, aducând victoria gazdelor.

Mijlocașul francez a părăsit terenul în lacrimi de fericire, când a fost înlocuit de antrenorul Didier Deschamps.

România a arătat că nu este echipa plicticoasă din urmă cu câțiva ani și, cu puțin noroc, ar fi putut să obțină mai mult din meciul de deschidere.

Presa internațională nu a trecut cu vederea evoluția bună a românilor. Iată ce au titrat principalele publicații de sport europene:

”România, o echipă coerentă și curajoasă, a fost aproape de un rezultat bun, însă lovitura de geniu a lui Payet a readus-o la realitate” – L’Equipe (Franța)

”Românii au surprins prin obrăznicie pe Stade de France, dar Payet a deranjat păianjenul porții oaspeților. Franța obține o victorie destul de norocoasă” – Kicker (Germania)

”Ca un invitat vorbăreț, care nu știe când să plece de la o petrecere, România a reușit să egaleze Franța. Payet a reușit să salveze meciul pentru echipa gazdă, care a arătat că are încă multe probleme” – As (Spania)

„România a arătat că nu a venit în Franţa doar pentru turism” – Sport (Spania)

„Franţa tremură, dar învinge România în deschidere” – O Jogo (Portugalia)

”România a arătat pe Stade de France de ce a avut defensiva cu cele mai bune cifre în preliminarii” – BBC (Marea Britanie)

Euro 2016: Tot ce trebuie să știi despre cele 24 de naționale participante