Cum alegi un prelungitor pentru casă 

Oricât de bine sunt distribuite prizele în casă, cu siguranță, la un moment dat, ai nevoie și de un prelungitor electric. Atunci când alegi un prelungitor electric trebuie să ții cont de câteva lucruri importante. 

Primele lucruri la care ne uităm sunt dimensiunea cablului și numărul de poziții. Deci prima dată ar trebui să măsori distanța de la priză și până la locul în care vei conecta aparatul. 

Dacă e vorba de ceva care va sta mai multă vreme în locul respectiv, precum o mașină de spălat, un frigider sau un aparat electrocasnic, trebuie să iei în considerare și dacă va trece pe lângă pereți sau va ocoli alte lucruri și astfel să fie necesară un cablu mai lung. 

De asemenea, gândește-te bine și ce aparate suplimentare e posibil să pui în acest prelungitor, pe lângă cel de bază, pentru care îl cumperi. Fii foarte atent și la ce calitatea au respectivele prelungitoare. De asemenea, nu le folosi să alimentezi mulți consumatori mari pentru că există riscul de suprasolicitare. 

De exemplu, un prelungitor folosit pentru aparatele din casă sau de la birou este diferit față de unul utilizat la alimentarea unor scule electrice pentru construcții. Deci e o mare diferență între un prelungitor pentru casă și unul profesional. E ca și cum ai compara lustre led cu telecomanda pentru interior, care consumă puțin, cu o lampă de iluminat stradal. 

Alege un prelungitor cu amperaj cât mai mare pentru a alimenta echipamente cu consum mare de electricitate. E importantă și grosimea cablului. Un prelungitor electric care este prevăzut cu cabluri electrice mai groase permite trecerea a unui curent mai mare. 

Specialiștii au și câteva sfaturi în ceea ce privește conectarea prelungitorului. De exemplu, ar fi ideal să le conectați la prize cu împământare pentru a nu risca să se producă o supratensiune electrică. 

Ar fi bine nici să nu pui un prelungitor în interiorul unei băi pentru că apa și aburul ar putea reprezenta un pericol. Foarte important este să nu legi în lanț două prelungitoare pentru că există riscul suprasolicitării circuitului.