Avantaje importante pe care vanzarea cartilor citite le asigura

Cu mult mai mult decat o mana de coli de hartie prinse intre coperti, o carte poarta cititorul in povesti care il pot tine atent pana la ultima fila. Cu toate acestea, dupa ce este citita, cartea nu mai prezinta acelasi interes, fiind asezata in biblioteca sau undeva intr-un loc in care va fi uitata.

Suna sumbru, insa multi au in case un adevarat cimitir al cartilor, un loc in care sunt depozitate exemplare pe care nimeni nu le va mai atinge. Trist, pentru ca soarta unei carti nu este aceea de a fi de unica folosinta, valoarea unei carti nu se rezuma la avantajul literar pe care il poate oferi unei singure persoane. Niciun autor nu va scrie o carte cu gandul de a fi citita doar de doi ochi.

Potrivit expertilor de la Cumparcarti.ro, abandonul cartilor poate fi evitat doar daca exemplarele uitate pe undeva printr-o locuinta vor fi vandute cu scopul de a bucura alti ochi, alte inimi, alte minti. Niciun cititor impatimit nu ar trebui sa permita ca volumele de carti pe care le detine sa imbatraneasca fara rost, stivuite si pline de praf pe etajere, pentru ca acestea pot „sa traiasca” sute de ani si pot intra intr-un circuit care sa le transmita de la om la om, intr-un ciclu nedefinit. Pana la urma, circuitul asta in care poate intra o carte poate sa spuna alte povesti, dincolo de povestea cartii in sine.

Existenta acelor anticariate care cumpara carti este mai mult decat un business, pentru ca aceste magazine fizice sau online fac posibil transferul de carte de la o persoana la alta, contra unor sume accesibile, incomparabile cu cele practicate de librariile in care se vand exemplare noi.

Avantajele vanzarii de carte unui anticariat

Cumpar carti in regim anticariat” este un anunt caruia ar trebui sa i se raspunda cu seriozitate, pentru ca in mod similar este gandit si propus. Reprezentantii anticariatului evalueaza si apoi cumpara carti in cele mai bune conditii:

  • se deplaseaza la domiciliul clientilor in afara orelor de program, chiar si in wekeend;
  • cumpara carti vechi si noi din orice domeniu;
  • ofera sume de bani la cel mai bun raport calitate -pret.

Cei care decid sa vanda carti pe care nu le vor mai citi niciodata pot astfel sa impartaseasca cu alti impatimiti ai cititului o experienta frumoasa, chiar daca prin intermediar, si se pot bucura de sumele de bani primite pe care sa le reinvesteasca in orice altceva – bineinteles, in carti noi daca asta isi doresc.

Cei care vor cumpara carti pe care altii le-au vandut vor avea sansa de a se bucura de exemplare care posibil sa fi trecut prin mainile unei intregi generatii, iar acesta este un sentiment minunat, pentru ca spre deosebire de cartile noi, cartile vechi pot sa creeze punti intre trecut si prezent. Mai mult de atat, dintr-un anticariat pot fi cumparate exemplare de carti care, prin modul in care sunt legate, pot fi incluse in categoria operelor de arta.

Valoarea materiala a cartilor achizitionate in regim de anticariat

La stabilirea valorii materiale pe care o are o carte contribuie decisiv editia, editura, tirajul, modul in care cartea arata si, bineinteles, cererea pentru aceasta. Un achizitor profesionist va oferi un pret corect in functie de aceste caracteristici.

Specialistii de la Cumparcarti.ro au experienta necesara in evaluarea cartilor si pot sa aprecieze onest pretul.  Acestia le raspund promt celor care si-au citit cartile si vor sa le vanda pentru a cumpara altele, celor care considera ca exemplarele citite le ocupa mult spatiu, celor care au nevoie de o anumita suma de bani sau persoanelor care au mostenit o biblioteca de carti iar acestea nu prezinta interes pentru noul posesor.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.