5 lucruri utile pentru persoanele cu păr lipsit de volum

Una din cea mai des întâlnite probleme a femeilor este lipsa de volum a părului. Ştim cu toţii cum e să pleci de acasă cu o coafură impecabilă şi, doar câteva ore mai târziu, părul tău este parcă lipit de scalp. 

Indiferent de vârstă, atât în adolescenţă, cât şi la maturitate, toate femeile îşi doresc să aibă un păr strălucitor şi cu volum. Deşi podoaba capilară este un subiect de interes şi pentru bărbaţi, aceştia se rezumă la un singur lucru: temerea pierderii părului. În schimb, femeile se străduiesc ani la rând să îşi îndrepte părul, atunci când acesta este creţ, să-l încreţească, atunci când îl au drept de la mama natură, să fie cât mai strălucitor şi cu un volum perfect. 

Aşa se explică şi numărul tot mai mare al produselor special create pentru păr. Fiecare persoană care îşi iubeşte şi îngrijeşte părul foloseşte azi o spumă de păr sau o pudra de par. Dacă şi tu îţi doreşti mai mult volum pentru părul tău, iată câteva lucruri pe care trebuie să le cunoşti:

  1. Găseşte cauza

Este foarte posibil să nu te fi confruntat dintotdeauna cu un păr lipsit de volum. Analizează situația cu atenţie şi, dacă nu este vorba de genetică, atunci trebuie să-ţi evaluezi toţi paşii. Poate fi vorba despre produsele folosite care nu se potrivesc, cu adevărat, părului tău, de faptul că îţi acoperi frecvent părul cu o căciulă sau o eşarfă sau de produse care lipesc imediat rădăcina firului de păr de scalp. 

  1. Identifică ce tip de păr ai 

Ai putea jura că ştii exact ce tip de păr ai, care sunt problemele sale şi care sunt caracteristicile. Ei bine, nu de puţine ori se întâmplă să greşim. După logica noastră, un păr des înseamnă un fir de păr puternic, iar părul rar înseamnă că firul este subţire. Acest lucru este cât se poate de fals. Pentru a şti exact, trebuie analizată densitatea firului de păr. Pornind de aici, vei putea şti care este tipologia părului tău şi, implicit, care sunt nevoile lui pe care trebuie să le acoperi. 

  1. Analizează produsele folosite

Acum că ştii exact ce tip de păr ai, aruncă un ochi peste produsele folosite. Chiar dacă sunt potrivite firului tău de păr, nu mereu acestea au şi efectele dorite. Aşadar, este posibil ca spuma de păr, gelul sau pudra pe care le foloseşti să usuce firul de păr sau, din contră, să îl îngrașe. 

  1. Nu te apropia cu balsamul de rădăcini

Una din cele mai des întâlnite greşeli este aplicarea balsamului de păr prea aproape de rădăcina firului de păr. Oricât de uscat ţi s-ar părea că ai părul, nu trebuie să te apropii  niciodată cu balsamul sau cu masca de rădăcină. Acest lucru nu îţi va hidrata eficient părul, ci îl va încărca inutil, eliminând orice speranţă de a avea volum. Aplică balsamul şi masca pe două treimi din păr, pentru ca rădăcina să nu fie suprahidratată. 

  1. Uscarea corectă a părului

Spre deosebire de trecut, în prezent există pe piaţă o mulţime de produse destinate uscării părului. Poţi alege să-ţi usuci părul cu un simplu uscător de păr sau cu o perie rotativă electrică. Indiferent ce variantă vei alege, pentru a obţine mai mult volum trebuie să îţi usuci părul în mod eficient. 

Împarte părul în suviţe egale şi începe uscarea lor, concentrându-te pe rădăcini. Majoritatea persoanelor au tendinţa de a-şi usca părul trăgându-l în direcţie orizontală. Însă, pentru a obţine volum, şuviţa pe care o usuci trebuie să fie ridicată, de la momentul uscării rădăcinii şi până ajungi la vârf.

Acestea sunt 5 sfaturi utile care îţi vor fi de ajutor dacă îţi doreşti ca părul tău să aibă mai mult volum. Odată ce îţi cunoşti părul, este doar o chestiune de timp până vei putea obţine cele mai bune rezultate. 

Sursa foto: Shutterstock