Roland Garros. Româncele prind viteză la Paris. Simona, Alexandra, Irina și Andreea s-au calificat în turul 2

Simona Halep, a treia favorită la Roland Garros, și-a început aventura cu un succes destul de convingător în fața rusoaicei Evghenia Rodina, iar în turul doi o va întâlni pe croata Mirjana Lucici-Baroni, cea care a învins-o surprinzător, anul trecut, la US Open.

Finalistă anul trecut la Paris, Simona Halep a câștigat, mai greu decât se preconiza, partida de debut cu ”grăsuța” Evghenia Rodina. Campioana din România s-a desprins rapid la 4-1, însă rusoaica a revenit și a împins setul în prelungiri. Simona Halep a lovit pe serviciul adversarei la 5-5 și a închis primul set la scorul de 7-5.

Manșa secundă a fost, de asemenea, destul de echilibrată, însă românca a părut să dețină controlul asupra jocului și a acționat decisiv la scorul de 4-4, când a reușit break-ul decisiv, impunându-se cu 6-4. Partida a părut a fi, în multe momente, doar un antrenament cu public pentru Simona Halep, care va avea de înfruntat o jucătoare mult mai competentă în runda secundă.

Mirjana Lucici-Baroni are 33 de ani și ocupă locul 70 mondial. În primul tur pe zgura de la Paris, ea a învins-o în trei seturi pe americanca Lauren Davis.

Croata a reușit să o învingă anul trecut pe Simona Halep la US Open, în turul 3, cu scorul de 7-6 (6), 6-2. Mirjana Lucici-Baroni a fost un mare talent al tenisului, însă și o victimă a tatălui ei, care o bătea fără milă după fiecare eșec.

În 1998, Mirjana a fugit, alături de mama și frații săi, în Statele Unite. Un an mai târziu a ajuns în semifinale la Wimbledon, însă avea să renunțe la tenis în 2003.

Partida Simona Halep – Mirjana Lucici-Baroni se va disputa miercuri. Până atunci, celelalte patru românce prezente pe tabloul principal își vor face și ele apariția pe teren. Toate vor juca azi.

Alexandra Dulgheru (exclusivnews.ro)
Alexandra Dulgheru (exclusivnews.ro)

Alexandra Dulgheru a trecut fără probleme de americanca Nicole Gibbs, pe care a expediat-o cu un scurt 6-3, 6-1. Dacă bucureșteanca de pe locul 50 în lume va câștiga și partida următoare, împotriva franțuzoaicei Alize Cornet, o va întâlni pe învingătoarea dintre Simona Halep și Mirjana Lucici-Baroni în runda a treia a competiției de la Paris.

Alexandra și Simona s-au duelat și în sferturile de finală de la Roma, unde învingătoare a ieșit Halep, în două seturi scurte, scor 6-1, 6-0.

Monica Niculescu nu a reușit să depășească primul tur la Roland Garros, fiind zdrobită de Carla Suarez Navarro. Jucătoarea iberică, a opta favorită, s-a impus cu un dublu 6-2 și își continuă seria excelentă de rezultate din 2015, ea fiind pe locul 4 în ”Drumul spre Singapore”.

O altă româncă, Irina Camelia Begu a trecut, cu destule emoții, de americanca Bethanie Mattek-Sands. Excentrica jucătoare de peste ocean a condus cu 4-1 în primul set și cu 4-2 în cel de-al doilea, însă Irina a revenit de fiecare dată, impunându-se în final cu 6-4, 7-6 (6).

Andreea Mitu a câștigat primul ei meci în circuitul turneelor de Grand Slam. S-a impus simplu, scor 6-3, 6-2, în fața franțuzoaicei Alize Lim.

Dacă acest articol vi s-a părut insteresant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Premiu important pentru filmul românesc, la Cannes
Povestea oamenilor care aduc Universul mai aproape de noi
Cele mai bune glume despre Eurovision
Locuri de muncă în străinătate ca asistenți veterinari și șoferi de taxi sau de camion
Vânează pe uscat și trăiește în copaci. Povestea celui mai ciudat pește de pe Pământ
Reduceri incredibile la tablete și huse la eMag