Cristiano Ronaldo, campion și la evaziune fiscală

Cristiano Ronaldo (Wikimedia Commons)
Cristiano Ronaldo (Wikimedia Commons)

Cel mai valoros fotbalist al lumii a fost acuzat de procurorii spanioli de evaziune fiscală în valoare de aproape 15 milioane de euro.

Portughezul Cristiano Ronaldo, vedeta echipei Real Madrid, este acuzat că nu a plătit taxe în valoare de 14,7 milioane de euro între 2011 și 2014.

Cel nau vube plătit sportiv din lume spunea, în trecut, că nu se teme de anchetele Fiscului, precizând că nu are nimic de ascuns.

Atacantul portughez, care a câștigat de curând Liga Campionilor, este acuzat de procurorii spanioli că a folosit cu bună știință o ”structură de afaceri” menită să ascundă venituri făcute din drepturile sale de imagine.

Ronaldo are 32 de ani și a câștigat, doar în 2016, peste 83 de milioane de euro, din salariu, bonusuri și contracte de sponsorizare.

Cristiano Ronaldo nu este primul megastar din fotbalul spaniol care are probleme cu legea din cauza taxelor neplătite. Lionel Messi, argentinianul-minune de la FC Barcelona, a fost condamnat la 21 de luni de închisoare și plata a peste 6 milioane de euro, tot pentru evaziune fiscală.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.