Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru tragedia de la 2 Mai. Ce acuzații i se aduc

Vlad Pascu
Vlad Pascu. Foto: Instagram

Vlad Pascu, tânărul în vârstă de 19 ani, care pe 19 august a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, la 2 Mai, și i-a ucis pe doi dintre ei, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. În momentul accidentului, acesta era sub influența drogurilor.

Avocații victimelor ceruseră schimbarea încadrării juridice în omor. Dosarul urmează să fie judecat de Judecătoria Mangalia. Săptămâna trecută, Vlad Pascu fost trimis în judecată de DIICOT și pentru trafic și consum de droguri.

Reprezentanţii Parchetului Judecătoriei Mangalia au declarat, miercuri, că Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Mangalia. De altfel, pe pagina Judecătoriei Mangalia a fost înregistrat acest dosar, dar deocamdată nu a fost stabilit niciun termen de judecată.

Procurorii au mai cerut şi prelungirea arestării preventive pentru Vlad Pascu şi în acest caz urmând să fie stabilit un termen de către instanţă.

Săptămâna trecută, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de către DIICOT pentru deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată (două acte materiale), trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.