Vicepreședinta Parlamentului European a fost arestată

Europarlamentara socialistă greacă Eva Kaili, care îndeplinește și unul dintre vicepreședinții Parlamentului European, a fost arestată vineri seară, la Bruxelles, fiind suspectată de corupție.

Pe lângă Kaili au fost arestate alte patru persoane. Eva Kaili, europarlamentar PASOK, a fost exclusă din partid în urma investigațiilor autorităților belgiene cu privire la acuzațiile de corupție, scrie Ekathimerini.

„În urma ultimelor evoluții și a anchetei autorităților belgiene cu privire la corupția oficialilor europeni, europarlamentarul PASOK, Eva Kaili, a fost exclusă din partid prin decizia președintelui Nikos Androulakis”, a anunțat partidul de centru-stânga.

Potrivit La Libre Belgique, Poliția Judiciară Federală din Belgia suspectează că o țară din Golf influențează deciziile economice și politice ale Parlamentului European prin plata unor sume substanțiale de bani sau prin oferirea de cadouri semnificative unor terți cu o valoare mare pentru poziție politică sau strategică în cadrul Parlamentului European.

Potrivit unei surse citate de AFP, țara din Golf ar fi Qatar.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.