Unui bărbat i-au fost amputate ambele mâini și părți din picioare după o mușcătură de purice

mușcătură de purice
Sursa: gofundme.com

Unui bărbat din Houston, Texas, SUA, i-au fost amputate ambele mâini, precum și părți din picioare, din cauza unei mușcături de purice, relatează publicația „People”.

Familia lui Michael Kohlhof a relatat că bărbatul a contractat tifos de la mușcătura de purice.

Michael Kohlhof lucra ca îngrijitor de animale de companie. El se afla în San Antonio și își ajuta mama să se recupereze după o intervenție chirurgicală, când a început să simtă că îi amorțesc picioarele.

„Am crezut că este gripă”, a explicat mama lui, J’Leene Hardaway.

Odată ajuns la spital, starea lui Kohlhof s-a deteriorat rapid: bărbatul în vârstă de 35 de ani a intrat în șoc septic și a doua zi era deja pe ventilator, dializă, antibiotice, beta-blocante și alte medicamente deoarece organele lui începuseră să cedeze.

„Aproape că a murit o dată sau de două ori”, a declarat fratele său, Greg Kohlhof, pentru KEN5 News.

Medicii au stabilit că bărbatul suferea de tifos, o boală cauzată de o bacterie purtată de puricii infectați. Simptomele includ febră și frisoane, dureri corporale și dureri musculare, pierderea poftei de mâncare și vărsături, potrivit Centrului pentru Prevenția Bolilor din SUA (CDC).

Sursa citată mai arată că tifosul netratat poate provoca leziuni severe la unul sau mai multe organe, inclusiv la ficat, rinichi, inimă, plămâni sau creier.

Hardaway a mai povestit că fiul ei a fost „victima unei mușcături severe și traumatizante de la un singur purice – cu consecințe inimaginabile. Mâinile și picioarele lui aveau cangrenă uscată.”

Medicii i-au amputat lui Kohlhof ambele mâini, până la antebrațe, precum și degetele și părți ale picioarelor.

Fratele său a mai spus că tânărul vrea ca oamenii să fie conștienți de pericole, astfel încât să se poată proteja: „Cred că vrea, de asemenea, ca oamenii să știe că există astfel de lucruri. Există purici, boli, dar fii precaut, fii conștient, nu-ți fie frică să-ți trăiești viața.”

Familia sa încearcă acum să strângă fonduri pentru îngrijirea de care are nevoie Michael. În contul GoFundMe lansat s-au strâns până acum 78.000 de dolari dintr-un necesar de 300.000.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.