Un oraș întreg din Spania se vinde la prețul unei case din Cluj sau București

FOTO: TrotaMundos/Youtube
FOTO: TrotaMundos/Youtube

Cei care vor să se retragă într-un loc cu un peisaj de vis, unde nu prea sunt deranjați de oameni și nu există aglomerație pot alege Salto de Castro. Este vorba despre un mic oraș spaniol, care se află într-o zonă izolată din parcul natural Arribes del Buero și a rezervației biosferei Meseta Iberica, în provincia spaniolă Zamora.

Întregul oraș, care are o suprafață construită de peste 6.000 de metri pătrați, a fost scos la vânzare, potrivit Nius Diario. Prețul este de 260.000 de euro, cam cât costă o casă într-un oraș mare din România.

Anunțul a fost publicat pe site-ul de imobiliare idealista.com. În oraș sunt mai multe clădiri construite. În total sunt 44 de locuințe, dintre care cinci sunt independente. Există chiar și un bar, o biserică, o școală cu mai multe săli de clase, dar și o pensiune cu 14 camere, sală de mese și spălătorie. De asemenea, ar mai exista și o veche cazarmă a Gărzii Cicile, piscină, dar și o zonă de sport.

Însă cel care cumpără acest oraș trebuie să știe că are nevoie de investiții pentru că este abandonat de 33 de ani. Ultimii proprietari l-au achiziționat în anii 2000 și intenționau să-l transforme într-o zonă turistică, însă planurile s-au năruit după criza economică din 2008, potrivit jurnaliștilor de la ABC Spania

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.