Un drum spectaculos din Ardeal a fost asfaltat

FOTO: Marian Cătălin Indreiu/Facebook
FOTO: Marian Cătălin Indreiu/Facebook

Un drum comunal spectaculos din Alba, lung de aproape 8 kilometri, a fost asfaltat integral. Trans-salina face legătura cu două localități mici și spectaculoase. Este vorba despre un sat cu 14 locuitori și altul cu 35. A fost botezată Trans-salina pentru că trece pe lângă masivul de sare din Ocnișoara.

Drumul comunal face legătura între Ciuguzel, Ocnișoara și Odverem. Primarul comunei Lopadea Nouă din Alba, Marian Cătălin Indreiu, spune că s-a intrat în faza de recepție.

Lucrarea a costat 8 milioane de lei și a fost realizată de societatea Drumuri și Poduri Locale Alba.

„Acum 100 de ani Ocnişoara era comună şi totaliza aproximativ 500 de locuitori. Din cauza accesului, satul s-a depopulat ajungând astăzi la 14 locuitori.

Realizăm această investiţie pentru a încheia reţeaua de drumuri comunale a comunei Lopadea Nouă şi a facilita locuitorilor comunei accesul către câmpul de sare pe care vom demara ulterior investiţii de amenajare a unei mici locaţii de agrement”, spune primarul Marian Cătălin Indreiu.

Ocnişoara este amplasat în vestul judeţului Alba, în zona Podişului Târnavelor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.