Un bloc de 10 etaje, construit de chinezi în doar 28 de ore | VIDEO

Bloc de 10 etaje, gata în 28 de ore. Foto: Captură Youtube

Un dezvoltator imobiliar din China a demonstrat avantajele metodei de construcție modulare, ridicând un bloc cu apartamente în doar o zi și câteva ore.

Compania Broad Group a reușit performanța în orașul Changsha, folosind unități modulare, care odată asamblate formează o ”clădire vie”.

Potrivit Global Construction Review, compania care produce și aparate de aer condiționat, sisteme de încălzire și elemente de structură, a folosit trei macarale și o echipă numeroasă de muncitori pentru a ridica blocul în 28 de ore și 45 de minute.

Instalațiile, atât cele electrice, cât și cele sanitare, au de asemenea puse la punct, la fel și finisajele.

Sistemul pe care îl folosește constructorul chinez este bazat pe plăci de oțel, acestea fiind de 10 ori mai ușoare și de 100 de ori mai puternice decât alternativele convenționale, fiind rezistente atât la cutremure, cât și la furtuni extrem de puternice.

De asemenea, compania susține că prețul unei astfel de clădiri este mai mic, iar consumul de energie este mult redus.

Sistemul de construcție inovator poate permite ridicarea unor clădiri imense, cu 200 de etaje.

Broad Group a fost fondată în 2012, cu scopul de a ridica cea mai înaltă clădire din lume, un turn de 838 de metri înălțime, cu 10 metri mai mare decât Burj Khalifa, din Dubai, însă proiectul nu a primit avizele necesare și nu a mai fost construit.

Chiar și așa, compania a demonstrat că tehnica de construire cu module prefabricate poate fi foarte eficientă, reușind să ridice o clădire de 57 de etaje în doar 19 zile.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.