Un bărbat smulgea bijuteriile femeilor la metrou. A atacat 4 persoane în aceeași zi | VIDEO

metrou tâlhărie
Foto: Captură Digi 24

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost reținut de Poliția Capitalei fiind suspectat că a tâlhărit 4 persoane la metrou în aceeași zi.

Joi, 28 iulie a.c., poliţiști din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada de Poliţie pentru Transportul Public, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au reținut un bărbat față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii a 4 infracțiuni de tâlhărie calificată în aceeași zi.

În cursul zilei de joi, 28 iulie, în intervalul orar 06.30-10.30, mai multe persoane au fost victime ale unor infracțiuni de tâlhărie, în timp ce se aflau în trenurile de metrou în zona sectoarelor 1, 2 și 3, anunță Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că toate faptele ar fi fost săvârșite de aceeași persoană, un bărbat în vârstă de 43 de ani.

De asemenea, din cercetări s-a mai stabilit că suspectul ar mai fi comis o infracțiune de tâlhărie la data de 21 iulie, în jurul orei 20.00, când i-ar fi smuls unei femei un lănțișor în timp ce se afla într-o stație de metrou din sectorul 5.

Probatoriul administrat a relevat următoarea activitate infracțională:

  • în jurul orei 06.30, în timp ce se afla într-un tren de metrou, oprit într-o stație din sectorul 2, bărbatul i-ar fi smuls unei femei un cercel.
  • după aproximativ o jumătate de oră, aflându-se într-un tren de metrou oprit într-o stație din sectorul 1, suspectul i-ar fi smuls un cercel unei alte femei.
  • în jurul orei 09.30 bărbatul i-ar fi smuls unei persoane un lănțișor, pe când se afla într-un tren de metrou oprit într-o statie din sectorul 2.
  • ulterior, în jurul orei 10.30, el i-ar fi smuls un lănțișor unei alte persoane, în timp ce se afla într-un tren de metrou oprit într-o stație din sectorul 3.

Bărbatul a fost dus la audieri și a fost reținut pentru 24 de ore.

Bunurile furate (doi cercei și două lănțișoare) au fost recuperate, urmând să fie predate persoanelor vătămate.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.