Un bărbat care i-a dat o palmă peste posterior unei femei a fost condamnat la închisoare cu executare

FOTO: vydumka/Pixabay.com
FOTO: vydumka/Pixabay.com

Un caz de hărțuire care a avut loc în 2021 s-a finalizat în primă instanță cu o pedeapsă cu închisoare cu executare. Un bărbat a fost acuzat că pe o stradă din centrul orașului Suceava a abordat mai multe femei pe care nu le cunoștea, printre care și Nina Smart, o persoană cu cetățenie română și americană.

„A venit în dreptul lor și după ce a făcut niște comentarii cu privire la grup, s-a auzit un sunet ca o pocnitură, o palmă, persoana vătămată Smart Nina menționând că inculpatul a lovit-o peste partea stângă a posteriorului”, se arată în hotărârea pronunțată de Judecătoria Suceava, potrivit monitorulsv.ro.

Judecătorii mai spun că după ce a lovit-o pe femeie peste zona dorsală, „cu un gest extrem de violent”, apoi a intrat într-o sală de jocuri din apropiere, râzând.

Cele patru femei care au asistat la gest s-au arătat indignate, șocate și bulversate și s-au simțit în nesiguranță pe stradă.

Autorul faptei, un bărbat domiciliat în județul Neamț, a recunoscut fapta, dar nu s-a prezentat la proces și a primit 10 luni de închisoare cu executare.

A fost acuzat de „loviri sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice”.

„Cu privire la gravitatea infracțiunii, instanța reține că inculpatul a procedat la lovirea persoanei vătămate cu propria forţă fizică, creându-se o stare de pericol cu privire la integritatea fizică a persoanei vătămate. În concret, rezultatul material produs nu este unul extrem de grav din punct de vedere fizic, însă circumstanțele săvârșirii faptei și zona vizată de agresor sunt aspectele care imprimă faptei un caracter grav.

Referitor la persoana inculpatului, acesta are 46 ani, a fost anterior condamnat de două ori pentru săvârșirea unor infracțiuni de viol, are studii medii, este necăsătorit și nu are ocupație. În fața instanței de judecată, acesta nu s-a prezentat la niciun termen, deși a fost legal citat. În raport de cele de mai sus, instanța apreciază ca fiind necesară aplicarea unor pedepse cu închisoarea”, se arată în motivarea instanței.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.



Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.