Un bărbat care a rămas văduv în urmă cu 30 de ani a aflat că soția lui trăiește

FOTO: Poliția Ross Township PD
FOTO: Poliția Ross Township PD

În urmă cu 30 de ani, Patricia Kopta a fost declarată moartă. Ultima dată a fost văzută în Pittsburgh, Pennsylvania, în 1992. Potrivit investigatorilor care s-au ocupat de dispariția sa, era cunoscută drept o predicatoare „excentrică” și i se spunea „Vrabia”.

Patricia suferea de demență și la șapte ani după ce, oficial, a dispărut, a ajuns într-un sanatoriu. Totul a ieșit la iveală acum, după 30 de ani. Femeia are 83 de ani și a fost găsită în Puerto Rico, potrivit SkyNews.

Soțul femeii, Bob Kopta, a spus că cei doi au fost căsătoriți timp de 20 de ani înainte ca soția lui să dispară. „Este o ușurare să știu că ea nu zace într-un șanț undeva sau că a fost ucisă. (…) După 30 de ani, încerci să uiți. Acum pot să uit. Știm ce s-a întâmplat și ea primește îngrijiri acum”, a spus Bob.

Soția lui a lucrat ca operator de lift la Institutul de Artă din Pittsburgh înainte să dispară. Doctorii au diagnosticat-o la vremea respectivă cu „delir de grandoare” și au spus că prezintă semne de schizofrenie.

Poliția crede că femeia ar fi fugit din țară de teamă să nu fie internată. Patricia ar fi păstrat secretul până când a ajuns în sanatoriu și a început să ofere informații. Unul dintre asistenții sociali a început să cerceteze cu atenție informațiile, iar autoritățile din Pennsylvania au făcut toate legăturile.

Familia ei spune că a fost o elevă excepțională la școală și a ajuns mai târziu instructor de dans. A lucrat și în domeniul financiar, la o companie care producea sticlă.

Sora mai mică a Patriciei, care are acum 78 de ani, a spus că aceasta își făcea deseori vacanțele în Puerto Rico cu prietenii, înainte să se mărite și probabil din această cauză a ales țara ca destinație.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.