Ștefan Mandachi a vândut lanțul de restaurante Spartan pentru 20 de milioane de euro

Ștefan Mandachi
Foto: Ștefan Mandachi (Facebook)

Ștefan Mandachi a vândut lanțul de restaurante Spartan pentru 20,3 milioane euro, către compania Strong MND Corporation, relatează adevărul.ro.

Noii acţionari majoritari preiau operaţiunile reţelei formată din 75 de restaurante, din care 43 erau în franciză. Strong MND deținea deja mai multe restaurante din lanț în franciză.

În urma achiziţiei, antreprenorul timișorean Remus Cosovanu deţine cele mai multe părţi sociale ale companiei. Al doilea cel mai important investitor este Răzvan Nanuş, directorul general al companiei francizate Rerum Food, potrivit agerpres.ro.

Ştefan Mandachi a scris pe rețeaua de socializare Facebook că, de acum, se va concentra pe afaceri în educație și tehnologie. Antreprenorul a mai menționat că vrea să finanțeze idei de afaceri.

„Am fondat o nouă companie specializată în e-learning (educație antreprenorială pentru elevi, studenți și antreprenori). Voi finanța mai multe planuri de business. Atenție, nu sunt interesat de idei geniale, ci de planuri geniale. Ideea strălucită e irelevantă fără un plan solid.

Vom finanța doar afaceri din industria online. Deocamdată nicio altă industrie nu e eligibilă.

Trimite planul pe pagina mea www.stefanmandachi.ro, butonul #Educație – Îți finanțez afacerea. Avem o echipă de oameni devotați, care vor analiza proiectele. Proiectul tău poate fi selectat doar dacă respecți condițiile de la butonul #mentoratgratuit.

Mă interesează în mod special aplicațiile care facilitează accesul la educație. Originalitatea, creativitatea și ideile „nebunești” sunt factori care contează. Totul, sub umbrela unui plan”, a spus el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.