Sondaj INSCOP. Câte voturi ar lua la europarlamentare alianța PSD-PNL

secție de vot
Foto: GreatNews

Un sondaj INSCOP, realizat la comanda News.ro, arată că alianța PSD-PNL ar lua la europarlamentare 43.7% din voturi. Pe următorul loc ar fi AUR, cu 20,6%. De asemenea, Alianța Dreapta Unită ar avea 13,7%.

În ceea ce priveşte votul la alegerile locale, în cazul consiliilor locale, PSD ar obţine, 30,6%, PNL – 25,6%, AUR – 17,4%, Alianţa Dreapta Unită – 9,8%.

Întrebaţi despre intenţia de participare la scrutinul din 9 iunie, când vor avea loc alegeri europarlamentare comasate cu alegerile locale, aproape 60% dintre cei chestionaţi afirmă că în mod cert vor merge la urne.

Peste 57% dintre români au părere bună despre comasarea celor două tipuri de scrutin, 76% dintre votanţi PSD-PNL şi 50% dintre cei ai AUR având o opinie favorabilă.

Peste o treime dintre cei chestionaţi au o părere bună despre candidatura PSD si PNL pe liste comune la europarlamentare si separate la locale, în timp ce 51.3% au o părere proastă despre această decizie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.