SONDAJ. Ce partide ar intra în Parlament dacă duminica viitoare ar fi alegeri

alegeri locale 2020 secție de votare
Foto: GreatNews

Un sondaj realizat de The Center, la comanda USR, arată că, dacă ar fi alegeri parlamentare duminica viitoare, PSD ar obține cele mai multe procente, 28%. Pe următorul loc s-ar clasa AUR, cu 22%. Urmează PNL – 18%, USR – 13%, UDMR – 6%, – PMP 3%, Forța Dreptei – 2% și Pro România – 2%.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 mai – 11 iunie, prin metoda interviului telefonic, pe un eșantion de 916 subiecți, cu o marjă de eroare de 3, 4%.

La capitolul încredere în personalități, cel mai bine clasat este în continuare primarul Clujului, Emil Boc, despre care 12% spun că au o opinie favorabilă, Mircea Geoană cu 11%, Marcel Ciolacu 11%, Gabriela Firea 10%, Cătălin Drulă 10%, Klaus Iohannis 8% și Alexandru Rafila cu 8%.

Potrivit sondajului, USR este considerat partidul care reprezintă cel mai bine opoziția la actuala guvernare, urmat de AUR.

În ce privește greva din educație, 57% dintre cei intervievați consideră că este un lucru corect în timp ce 36% cred că este un lucru incorect.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.