Șoferii vitezomani ar putea rămâne fără mașină în România

FOTO: SplitShire/Pixabay.com
FOTO: SplitShire/Pixabay.com

Șoferii care sunt prinși de radar că au depășit cu 100 de kilometri peste limita de viteză admisă ar putea rămâne fără certificatul de înmatriculare al mașinii. De asemenea, permisul ar putea fi suspendat 180 de zile, nu doar 120, așa cum este în prezent.

Proiectul de lege mai prevede și că dacă autoturismul respectiv este folosit în cele șase luni fără certificatul de înmatriculare, ar putea fi confiscat de autorități și vândut la licitație.

În propunerea de lege mai există și o măsură suplimentară pentru cei care repetă greșeala în următoarele 6 luni după ce au primit permisul înapoi. Astfel, cei care sunt prinși din nou cu o viteză de peste 100 de kilometri pe oră peste limita legală vor avea o perioadă de suspendare care va crește cu încă 30 de zile. Practic, va rămâne fără permis 210 zile.

Anul acesta, aproape 3.500 de șoferi au fost depistați cu viteze de peste 70 de kilometri pe oră peste limita admisă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.