Se opresc ploile, vine canicula

FOTO: Myriams-Fotos/Pixabay.com
FOTO: Myriams-Fotos/Pixabay.com

Meteorologii anunță că ploile vor continua până miercuri seară, iar apoi se instalează canicula, cu temperaturi de până la 36 de grade Celsius. Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de cod galben.

Primul cod galben se referă la faptul că vor fi ploi însemnate cantitativ în mai mult de jumătate din țară, până seara, la ora 21:00. Va fi instabilitate atmosferică accentuată în zonele montane, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și vestul Munteniei.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. După ploi vine canicula, meteorologii emițând o avertizare cod galben de disconfort termic ridicat valabilă până sâmbătă.

Cod galben de ploi pentru mai mult de jumătate din țară

Meteorologii transmit că după ploi vine canicula și au transmis o avertizare cod galben de disconfort termic valabil până sâmbătă. Pe arii extinse temperturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade Celsius.

A fost emis un cod galben de caniculă
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.