Se închide o fabrică de bere veche de 44 de ani

FOTO: manfredrichter/Pixabay.com
FOTO: manfredrichter/Pixabay.com

Fabrica de bere Martens, din Galați, care producea în ultimii ani brandurile MaDonna și Postăvaru și era unul dintre cei mai importanți furnizori de marcă privată pentru marile rețele de magazine, se va închide de luna aceasta, după 44 de ani de activitate.

Potrivit Viața Liberă, compania, care e listată la bursă din 1997, se va ocupa în continuare cu distribuția, iar locurile de muncă din departamentul de producție vor fi desființate.

Fabrica de bere a fost preluată de Martens Brouwerij în 1998, iar afacerea s-a dorit a fi una de familie. Vasile Joantă, fost director până în 2017 și apoi președinte al Consiliului de Administrație al companiei timp de un an spune, când a plecat că „a fost singura dată când am trântit ușa după mine”, reclamând un management defectuos al fabricii, în ultimii ani de activitate.

Martens Galați se întinde pe o suprafață de 5,5 hectare, iar terenul ar valora în jur de 5-6 milioane de euro pe piața imobiliară.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.