S-a aflat motivul dublei crime de la Timișoara. Cine este autorul și de ce i-a ucis pe cei 2 bătrâni

suspect crimă timișoara
Foto: Captură Digi 24

Suspectul dublei crime de la Timișoara a fost prins, a anunțat azi-noapte Ministerul Afacerilor Interne din România.

„Mulțumim cetățenilor care s-au implicat și, în urma vizionării portretului robot și a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, au ajutat la identificarea acestuia! Mulțumim polițiștilor și procurorului, care au lucrat zi și noapte, oră de oră, pentru a-l prinde pe suspect! Transmitem și pe acesta cale condoleanțe familiei îndoliate!”, a transmis MAI într-o postare pe Facebook.

A.M., un tânăr în vârstă de 38 de ani, a recunoscut în fața anchetatorilor că i-a ucis pe cei 2 bătrâni. El a spus că era drogat și a explicat de ce a comis dubla crimă.

Potrivit Antena 3 CNN, bătrâna ucisă era administratorul blocului în care locuise până nu demult și suspectul. El locuise într-un apartament din clădire și acumulase datorii de câteva mii de lei la întreținere.

Bătrâna l-a împrumutat cu bani ca să-l ajute să plătească, însă ulterior A.M. a plecat din bloc, iar femeia a rămas cu paguba. De asemenea, el se mai împrumutase de la cei 2 bătrâni și cu alte ocazii, însă nu returnase banii.

Deoarece știa ziua în care femeia strângea banii de întreținere ai locatarilor, A.M. a mers la ea acasă, iar bătrâna i-a deschis ușa deoarece îl cunoștea. Bărbatul i-a înjunghiat pe cei 2 și a furat 12.000 de lei, bani cel mai probabil încasați de femeie în calitate de administrator al blocului, mai notează sursa citată.

Potrivit autorităților, tânărul nu a opus rezistență când a fost arestat și și-a recunoscut faptele.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.