Rusia ar intenționa să invadeze Moldova în următoarele luni, spune șeful unui serviciu secret de la Chișinău

Republica Moldova ar intra în planurile Rusiei pentru o nouă invazie, pe lângă cea din Ucraina, a declarat unul dintre liderii serviciilor de informații.

„Întrebarea nu este dacă Federaţia Rusă va face o nouă ofensivă spre teritoriul Republicii Moldova, dar când se va întâmpla acest lucru: fie la începutul anului (n.r. – 2023) – ianuarie, februarie, fie mai târziu – martie, aprilie.

Dar, din informaţia pe care o deţinem noi, Federaţia Rusă intenţionează să meargă mai departe. Având scopul de a crea o joncțiune cu regiunea transnistreană, care este teritoriul Republicii Moldova, şi atunci cu o claritate putem spune că da, ei au intenţia să ajungă aici, să se conecteze.

Ce va urma ulterior, intenţiile lor în raport cu Chişinăul, putem discuta, dar asta este un risc real şi foarte înalt”, a declarat directorul Serviciului de Informații și Securitatea de la Chișinău, Alexandru Musteaţă, într-un interviu pentru TVR Moldova.

Acesta a mai adăugat și că cel mai mare depozit de muniții din Europa, cel din localitatea transnistreană Cobasna, a fost umplut la capacitate maximă de ruși, ceea ce ar fi un alt indiciu că Rusia ar putea pregăti o ofensivă.

După acestea declarații, Departamentul de Comunicare al Serviciului de Informații și Securitate a venit cu precizări spunând că declarațiile directorului Musteață sunt un pic nuanțate și puse în context. Printr-un comunicat de presă, SIS spune că Rusia pregătește o ofensivă, însă pentru a crea un coridor către Transnistria.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.