Recomandarea lui Daea: „Nu mâncați făină de greieri!”

FOTO: Petre Daea/Facebook
FOTO: Petre Daea/Facebook

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că trebuie să ne păstrăm tradițiile, iar românii nu trebuie să mănânce produse din insecte.

„Nu mâncați făină de greieri! Ce căutați cu greierii? Lăsați-i să cânt acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnați, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiți acuma ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceți un asemenea efort”, a declarat Petre Daea, la Antena 3.

Declarația ministrului Agriculturii vine în contextul în care Comisia Europeană a autorizat în februarie comercializarea greierilor de casă ca aliment nou în Uniunea Europeană, aceasta devenind a treia insectă care primește aprobare de consum și care vine după autorizațiile precedente emise în iulie anul trecut pentru larva desicată de tenibrio molitor și în noiembrie pentru o specie de lăcustă.

Greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră. În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a ajuns la concluzia că insectele reprezintă o sursă de alimentaţie hrănitoare şi sănătoasă, având un conţinut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.