Reacția BOR în cazul preotului Calistrat

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a avut o reacție în cazul preotului Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, care a fost filmat în timp ce lovește o femeie în curtea bisericii.

Vasile Bănescu spune că gestul preotului Calistrat, „dacă se va dovedi real, este absolut scandalos și compromițător. Total descalificant pentru oricine, cu atât mai mult pentru un monah și cleric. Impardonabil!”

Și reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor au avut un punct de vedere în acest caz.

„Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest.

Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare”, a precizat Pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.