Provocările conceptului Work from Home și cum le poți depăși ca angajator

Conceptul Work from Home este din ce în ce mai des întâlnit, sub diferite forme, în diverse industrii și pentru acele roluri și funcțiuni care își pot desfășura activitatea de oriunde. Digitalizarea ne ajută să rămânem conectați oriunde am fi în lume, iar unele joburi pot fi desfășurate remote, nefiind necesară prezența angajatului într-un spațiu de birouri. În plus, a apărut și conceptul de muncă hibrid, care îmbină lucrul de acasă cu cel de la birou, fiind preferat de cei pentru care prezența fizică este necesară din când în când.

Fie că ne referim la lucrul în regim remote, work from home, telemuncă sau sistem hibrid, acestea oferă un anumit grad de libertate și flexibilitate pentru angajați și economii majore pentru angajatori. Însă, deși există o mulțime de avantaje ale lucrului de acasă, există de asemenea și multe motive pentru care stilul clasic de lucru, de la birou, este preferat de angajați și angajatori deopotrivă. 

Avantajele muncii hibrid pentru angajați 

Lucrul în echipă are numeroase avantaje atât pentru angajați cât și pentru manageri, iar colaborarea duce la rezultate mai bune într-un timp mai scurt. Pandemia de COVID-19 a însemnat totuși o transformare completă a modului de viață personal și profesional. Adaptarea la noile condiții a implicat și o nouă raportare la locul de muncă, iar majoritatea angajaților au trecut la lucrul online sau la cel hibrid.

Principalul avantaj al muncii hibrid este flexibilitatea de care se bucură angajații, care au suficient timp și pentru taskurile profesionale, și pentru treburile personale. În plus, și pentru manageri și pentru angajați munca hibrid înseamnă economii considerabile și mai puține resurse risipite. Pentru angajați, munca în sistem hibrid înseamnă mai mult confort, posibilitatea de a lucra în ritmul propriu și un echilibru sănătos între viața personală și cea profesională. De aceea, chiar și pentru munca hibrid, angajații doresc un mediu de lucru sigur, confortabil și inovator.

În acest context a apărut IMMUNE Building Standard™, o certificare inovatoare, dezvoltată de fondatorul Genesis Property, Liviu Tudor. Tehnologiile acestui standard au rolul de a asigura sănătatea clădirilor de birouri și au la bază criterii, echipamente, dispozitive și tehnologii inovatoare care monitorizează și ajustează starea de sănătate a spațiilor de lucru pentru a răspunde nevoilor angajaților. Certificarea IMMUNE™ ajută companiile să își motiveze angajații să revină la muncă în sistem hibrid sau full time, într-un loc sigur, în care sănătatea le este respectată.   

Beneficiile unui spațiu de lucru inovator 

Revenirea la birou, fie complet, fie hibrid, înseamnă pentru angajați regăsirea ritmului de lucru, care acasă era de cele mai multe ori perturbat de o mulțime de factori. În plus, contribuie la eliminarea sedentarismului, care poate cauza pe termen lung probleme grave de sănătate, și a izolării, îmbunătățind comunicarea cu colegii.

În contextul întoarcerii la birou, full time sau hibrid, angajații au nevoie de spații de lucru confortabile, care să fie o prelungire a casei și a conceptului de Work from Home, în care să se simtă mai aproape de natură și în care să lucreze cu plăcere. Angajatorii pot folosi acest trend pentru a oferi angajaților spații de lucru inovatoare, creative și interesante, unde nu simt presiunea unui mediu de lucru rigid.

Astfel, parcurile de business au devenit adevărate huburi de creație, cu sisteme și tehnologii avansate, destinații urbane cu multiple scopuri. Un astfel de exemplu de hub este YUNITY Park, un campus de business care reprezintă stilul de viață al viitorului, dincolo de banalul birou. YUNITY Park va beneficia de o zonă de pădure, de spații speciale pentru evenimente și recreere, o terasă exterioară, spații de co-living și co-working, un centru de conferințe cu o capacitate de 540 de locuri, o cafenea-restaurant de 190 de locuri și multiple zone de recreere.

Crearea de spații de co-working 

Inovația, creativitatea și tehnologiile avansate au devenit parte integrantă din viața noastră profesională și ne ajută să rămânem conectați, indiferent de locul din care lucrăm.

În parcurile de business moderne, inovația și confortul sunt interconectate și oferă angajaților tehnologii de ultimă generație și sisteme avansate care presupun intervenție umană minimă și mai puține activități de rutină. În aceste spații moderne, angajații se simt în siguranță, conectați cu restul echipei cu care colaborează și au la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a-și realiza taskurile eficient și rapid.

Deși lucrul de acasă are incontestabil numeroase avantaje, desfășurarea activității într-un mediu creativ este benefică pentru starea de bine și pentru relațiile interumane, pe lângă avantajele profesionale.

Deși conceptul Work from Home are numeroase avantaje, interacțiunea fizică și colaborarea sunt esențiale pentru eficiență și productivitate. Revenirea la birou este de asemenea facilitată de noile tehnologii care transformă parcurile de business în huburi de colaborare, creativitate și co-working.

Sursa foto: Shutterstock