Profitul OMV Petrom a crescut cu 260% anul trecut

FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com
FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com

OMV Petrom a obținut un profit, anul trecut, în creștere cu 260%. Potrivit hotnews.ro, profitul net pentru 2023 a fost de 10,3 miliarde de lei.

Compania precizează în raportul publicat pe site-ul Bursei de Valori București că se așteaptă să nu plătească taxa de solidaritate introdusă de Guvern.

„În baza rezultatelor financiare preliminare aferente anului 2022 ale OMV Petrom și a prevederilor acestei ordonanțe de urgență, se asteaptă ca OMV Petrom să nu intre în scopul acestei contribuții de solidaritate pentru anul fiscal 2022, având mai puțin de 75% din cifra de afaceri în sectoarele definite: extractia țițeiului, extracția gazelor naturale, extracția huilei și fabricarea produselor obținute din rafinarea petrolului”, se arată în document.

Conform sursei citate, în 2022, OMV Petrom a contribuit deja prin plata redevențelor, taxelor suplimentare și a altor contributii specifice industriei cu aproximativ 7,3 mld lei, pe lângă impozitul pe profit de 2,2 mld. lei.

În total, spune compania, taxele specifice industriei au crescut de circa 4 ori comparativ cu 2021.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.