Primarul unei comune și fiica lui au murit într-o fosă septică

Biró Csaba
Primarul Biró Csaba. Foto: punctul.ro

Primarul comunei Sărățeni din județul Mureș, fiica sa și un consătean au murit, miercuri seară, după ce au coborât într-o fosă septică și nu au mai putut ieși, relatează Știrile PRO TV.

Tragedia s-a petrecut în curtea unui bărbat de 62 de ani, care l-a rugat pe un consătean de 48 de ani să îi curețe fosa septică. Acesta din urmă a intrat în rezervor, dar a rămas fără oxigen și a leșinat.

Proprietarul a strigat după ajutor și au venit primarul Biró Csaba și fiica sa, deoarece locuiau aproape. Au intrat toți 3 în fosă, însă și ei au leșinat din cauza lipsei de oxigen.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri, care au scos victimele la suprafață. Însă doar bărbatul de 62 de ani a supraviețuit și a fost transportat în stare gravă, cu elicopterul, la spital. Celelalte persoane au fost resuscitate timp de 50 de minute, dar nu au mai putut fi salvate.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere și vătămare corporală din culpă. Primarul Biró Csaba (UDMR) a fost ales în funcție în anul 2016 și acum se afla la cel de-al doilea mandat. Fiica lui, de 32 de ani, era căsătorită de doi ani și avea un băiețel de câteva luni.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.