Primarul Iașului cere modificarea programului elevilor ca să nu mai fie traficul aglomerat

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat că o analiză preliminară privind traficul din oraș arată că, la orele de vârf, părinții care își duc copiii la școală au o influență majoră asupra circulației rutiere și urmează să fie adresată o propunere către Inspectoratul Școlar Județean pentru modificare programului elevilor.

„Intenționăm, după o analiză făcută în ultimele săptămâni, să cerem Inspectoratului Școlar Județean ca învățământul primar de zi să înceapă cu orele 8.30, este cel care are  influența cea mai accentuată în traficul de dimineață, odată cu începerea școlii.

În felul acesta, am decala un pic față de începutul altor cursuri, mai sunt care încep la 8 fără un sfert sau la 8 și un sfert, dar ponderea cea mai mare în trafic o are învățământul primar pentru care o să cerem să înceapă la 8.30”, a declarat primarul, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Primarul Chirica e de părere că printr-o astfel de modificare, care s-ar aplica elevilor din clasele pregătitoare și până în clasa a IV-a, s-ar reduce traficul la orele de vârf dimineața, dar și după-amiaza.

Mulți părinți s-au revoltat deja pe rețelele sociale și spun că imediat după ce își duc copiii la școală merg la serviciu. De asemenea, unii s-au întrebat ce să facă dacă au un copil în primele clase și altul la V – VIII?

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.