Președintele PSD anunță că în luna mai va fi premier în locul lui Ciucă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că anul viitor, în luna mai, va fi următorul premier. Declarația liderului social-democraților vine în contextul în care se discută tot mai mult despre rotativa guvernamentală asupra căreia au căzut de acord alianța formată din PSD, PNL și UDMR.

„În luna mai o să fiu prim-ministrul României, dacă PSD va considera că eu sunt persoana potrivită”, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit protocolului dintre cele trei partide de la guvernare, Nicolae Ciucă va fi premier până pe data de 25 mai 2023, când post va fi preluat de premierul nominalizat de PSD. Funcția de premier va fi deținută de PSD până la alegerile generale din 2024.

După schimbarea primului ministru, PNL ar urma să dea vicepremierul și să preia ministerele Transporturilor, Finanțelor, și Secretariatul General al Guvernului. În schimb, PSD va preluat ministerele care acum sunt conduse de liberali.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.