Președintele Austriei: „Regret profund decizia guvernului de a bloca aderarea României și Bulgariei la Schengen”

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Președintele Austriei, Alexander Van de Bellen, scrie, într-un mesaj pe Twitter, că regretă profund decizia guvernului austriac de a bloca aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

„Regret profund decizia guvernului austriac de a bloca aderarea României și Bulgariei la Schengen. Este adevărat că Austria se află într-o situație dificilă din cauza numărului foarte mare de solicitanți de azil”, a postat Van der Bellen vineri, pe Twitter.

„Dar blocada Schengen nu rezolvă deloc problema. Dimpotrivă, economia austriacă este acum amenințată cu sancțiuni din cauza contramăsurilor românești.

Putem depăși provocările din domeniul zborurilor și al migrației doar împreună cu partenerii noștri din UE. Sper că o soluție prin dialog va fi posibilă în curând”, a mai scris președintele Austriei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.